Doručenie v rámci Slovenska od 0,99€ a pri objednávkach od 49€ ZADARMO!

Naše obaly

Jedným z najlepších spôsobov boja proti znečisteniu plastmi je ísť príkladom a zabezpečiť, aby produkty boli vyrobené s ohľadom na etickosť a životné prostredie. Do našich obalov sme vložili rovnako veľa pozornosti ako do našich produktov. Bolo pre nás dôležité, aby obaly výrobkov boli v súlade s našim poslaním.

Nahradenie plastov

Umelé, syntetické materiály sú často toxické alebo nebezpečné. Mnohé z nich sa biologicky nerozkladajú a v životnom prostredí sa môžu hromadiť až do nebezpečných objemov. Keď sme prechádzali procesom výberu obalov pre výrobky, chceli sme sa uistiť, že materiály obalov na konci ich životnosti budú recyklovateľné alebo biologicky rozložiteľné. Záleží nám na životnom prostredí a snažíme sa svojimi obalmi prispieť k zmene.

Minimalizácia odpadu z obalov

Znižovanie množstva obalov z výrobkov je vhodným spôsobom, ako minimalizovať množstvo materiálov v obehu a v konečnom dôsledku aj vplyv obalov na životné prostredie. Pri posudzovaní vplyvu obalov na životné prostredie však nesmieme zabúdať na ich primárny účel, a to ochranu kvality výrobku. Pre výrobky sme vybrali minimalistické, no zároveň účinné obaly na ochranu kvality.

Aké základné obalové materiály používame?

papierove saciky

Papier

Sáčky z nebieleneho papiera využívame na ochranu tuhých bezvodých produktov. Recykláciou papiera pomáhame znižovať emisie skleníkových plynov, ktoré môžu prispievať k zmene klímy.

 

Hliníkové kelímky na balzamy na pery sú ľahké a odolné. Z vnútornej strany sú potiahnuté špeciálnou živicou na ochranu proti oxidácii výrobku.

Hliníkové obaly možno opätovne recyklovať a na ich recykláciu je potrebných až o 95% menej energie ako na výrobu primárneho hliníka, čo tiež obmedzuje emisie vrátane skleníkových plynov.

hlinikove kelimky

Hliník

 

sklenene liekovky

Sklo

Pre ochranu produktov na olejovej a vodnej báze sme sa rozhodli pre čierne a hnedé sklenené fľašky, ktoré účinne chránia produkt pred pôsobením UV žiarenia.

Sklenené fľaše sú recyklovateľné, pričom sklo je schopné vydržať nekonečné cykly drvenia a tavenia bez straty kvality.

 

Papierové vrecko pozostávajúce z papiera s vnútornou plastovou bariérou je navrhnuté tak, aby zabezpečilo maximálnu ochranu kvality kúpeľovej soli.

Pomocou viacerých vrstiev môže blokovať svetlo, UV žiarenie, vzduch, znečistenie a iné kontaminanty z prostredia.

doypack

Doypack

V akom obale sa výrobok prepravuje?

flo pak bio vypln

Flo-Pak Bio

Produkty balíme do kartónových krabíc, ktoré môžeš znovu použiť alebo recyklovať. Ako výplň na ochranu pred poškodením využívame 100% biologicky rozložiteľné Flo-Pak Bio výplne.

U nás nenájdeš žiadnu bublinkovú fóliu. Následne je balík uzavretý hnedou papierovou páskou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz